mandag den 4. juni 2012


Kaffe er godt for helbredet
Ældre mennesker, der drikker kaffe, har mindre risiko for at dø end folk, der ikke drikker kaffe. Sådan lyder konklusionen i en ny amerikansk undersøgelse. Du kan roligt drikke din kaffe med god samvittighed. Faktisk er det sundt at drikke flere kopper om dagen. Det viser en ny undersøgelse fra det Nationale Kræftinstitut i USA, hvor man har undersøgt, hvordan kaffe påvirker ældre mennesker. Forskerne har undersøgt 400.000 amerikanske mænd og kvinder mellem 50 og 71 år og konkluderer, at kaffe - med eller uden koffein - mindsker riskoen for at dø af blandt andet slagtilfælde og diabetes. Folk, der drikker tre kopper eller flere om dagen har ti procent mindre risiko for at dø end folk, der slet ikke drikker kaffe.
"Vi kan ikke udlede en årsagssammenhæng mellem kaffedrikning og risiko for at dø, men vi mener, at undersøgelsen giver en vis sikkerhed for, at kaffe ikke har en negativ indvirkning på sundheden," siger Neal Freedman, der er en af forskerne bag undersøgelsen! Sundlife



søndag den 3. juni 2012

Persille anses for at være verdens mest populære pynt. Persille blev oprindeligt dyrket i Europa og Mellemøsten, men er blevet et dagligt syn i amerikansk køkken. Denne urt har bemærkelsesværdig healing og blod rensende fordele, klassificere det som en superfood. Persille er blevet æret gennem historien og bruges til både kulinariske og medicinske formål. De grækere gjorde kroner persille til at skænke deres sport mestre. Det blev brugt til den hebræiske fejringen af påsken som et tegn på genfødsel i foråret. Romerne brugte den til at deodorize lig før begravelser. Den indeholder en unik kombination af næringsstoffer, der gør det en kraftfuld superfood. Den flygtige olie forbindelser myristicin, limonen, eugenol, og alpha-thujene har vist sig at inhibere tumor-celle-dannelse. Derudover, persille er rig på flavonoider-herunder apiin, apigenin, crisoeriol, og luteolin der har stærke antioxidante egenskaber. Persille indeholder også ca tre gange mængden af C-vitamin i volumen som en orange. C-vitamin er yderst vigtigt for et sundt immunforsvar og ungdommelig hud og led. Derudover indeholder carotenoid antioxidanter lutein og zeaxanthin som øger øjet funktion og bidrage til kroppen neutralisere skader fra UV-stråling. Persille er super rig på klorofyl, den energi, der producerer stoffet, der giver urter og planter sin karakteristiske grønne farve. Klorofyl bidrager til alkalize kroppen, rense blodet og danne nye røde blodlegemer. Hertil kommer, hjælpe klorofyl og flavonoider i persille til at øge cellulære glutathion dannelse. Højere niveauer af cellulær glutathion tillade, at organet til at afgifte og helbrede mere effektivt. Gennem disse egenskaber, er persille stand til at forbedre cellulære iltning egenskaber. Øget iltning - øget cellulær energi - øget afgiftning & healing mekanismer. Persille er en fantastisk kilde af folinsyre, som er ekstremt vigtigt for dets evne til at reducere homocystein. Homocystein er en inflammatorisk mediator, der er forbundet med hjerte-kar-sygdom og hjernen degeneration. Folinsyre er også vigtigt for gravide kvinder, da det spiller en kritisk rolle i udviklingen af fosteret. Det er også et vigtigt næringsstof for forebyggelse af kræft. Persille er også kendt som en kraftig diuretisk der reducerer blodtryk og forbedrer nyrefunktionen. Især forøger persille natrium-og vandudskillelse igennem urin og forøger kalium reabsorption i nyrerne. Dette er særligt nyttigt for alle med dårlig cirkulation, hævelse, cellulitis, og andre cardiovaskulære problemer. Juiced persille er også menes at stimulere uteruskontraktioner under fødslen. Denne saft er også blevet anvendt til at øge hud og hår tekstur. Det menes også at reducere betændelse og slim dannelse i hele kroppen. Derfor er mange individer se resultater ved hjælp af persille til at reducere symptomer på astma, allergier, bronkitis, og urinvejsinfektioner. Den rige klorofyl indhold er også en stor kropslugt og ånde freshener. Klorofyl fungerer som en anti-mutagen, og det reducerer lugt bakterier, der er ansvarlige for at producere dårlig ånde og kropslugt. Persille kombinerer godt med hvidløg og løg og reducerer en kraftig stikkende kropslugt disse svovlrige fødevarer er kendt for at forårsage. Persille dyppet i æblecidereddike er især nyttig til at reducere kropslugt og forbedre fordøjelses funktion. De naturlige syrer, klorofyl og enzymer til stede i fødevaren kombination synergistisk at forøge tarmens mikro flora. Dette er en af de bedste hjælpemidler for neutraliserende syre refluks, gas og oppustethed.