torsdag den 29. december 2011

Wienerschnitzel af skinkeschnitzel


4 skinkeschnitzel a ca. 150 - 200 g
1 æg
5 spsk. rasp
smør
kapers
50 g. peberrod høvlet
1 ds. ansjoser
1 citron i skiver
Skysauce:
1 dl. Bouillon
Brasede kartofler:
1000 g. kogte kolde kartofler
0.5 dl. vindruekerneolie
salt
peber
500 g. grønne ærter
Fremgangsmåde:
Kødet bankes ud. 
Ægget piskes med 2 tsk. vand. 
Kødet vendes i ægget og derpå i rasp.
Kødet steges i smør 4 - 6 min. på hver side.
Kødet lægges på et varmt fad og pyntes med 1 tsk. kapers, revet peberrod, 2 - 3 ansjoser og 
en skive citron på hvert stykke.
Panden koges af med bouillon som bruges til skysovs.
Serveres med brasede kartofler, grønne ærter og skysovs.
Brasede katrtofler:
Skær kartoflerne i mindre stykker og rist dem på en tefalpande i den varme olie.





onsdag den 28. december 2011

Smagfuld gryderet

Ingredienser
800 g grydeklare højrebsstykker
2 spsk. flydende Becel
1 spsk. tomatpuré
2 almindelige løg
3 gulerødder
1 l vand
2 Knorr Fond du Chef Beef
5 sorte peberkorn
2 laurbærblade
0,5 l kantareller
1 spsk. eddike
1 spsk. sukker

Tilberedning
1. Brun kødstykkerne i den flydende margarine sammen med tomatpuré, løg og gulerødder.
2. Tilsæt vand, krydderier og Fond du Chef. Lad retten småkoge i ca. 1,5 time.
3. Brun kantarellerne, og tilsæt dem til gryden efter ca. 1 time, så de koger med de sidste 30 minutter.
4. Smag gryderetten til med eddike, sukker og evt. lidt mere salt og peber.
5. Serveres med fuldkornsris og salat.





mandag den 26. december 2011

Orientalsk fiskesuppe


Ingredienser
500 g torskefilet
1 bundt forårsløg
2 peberfrugter
1 tsk fint revet ingefær
1 liter bouillon
1 dåse kokosmælk light
Tilbehør: Groft brød


Skær torskefileterne i store tern. Snit forårsløg i små stykker. Skær peberfrugterne i strimler. Kom forårsløg, peberfrugt, ingefær og bouillon i en gryde, og kog suppen i 5 min. Tilsæt kokosmælk, og læg forsigtigt torskefileterne i suppen. Læg låg på gryden, og lad suppen simre ved svag varme i ca. 3 min. Smag suppen til med salt og peber, og servér med brød. Tip: I stedet for torsk kan du anvende mørksej eller kuller. Suppen kan tilsættes 1 fed presset hvidløg og 1 finhakket rød chili.