lørdag den 7. januar 2012

Indisk curry med torsk


Ingredienser

2 løg
1 spsk rapsolie
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 frisk chili
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt spids kommen
1/4 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. stødt nellike
1 dåse hakkede tomater
½ limefrugt
1½ dl græsk yoghurt salt
500 g torsk filet
2 dl ærter
1 bundt frisk koriander
Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien. Svits ingefær, hvidløg chili og alle krydderierne med løgene i 1 min. Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min. Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i. Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min. Drys med frisk koriander, og server med kogte basmatiris og chutney. Tip: I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk. færdig currypasta. Tip: I stedet for torsk kan du anvende brosme, kuller, kulmule, rødfisk, havkat, multe, havtaske!




Kørvel pandekager med fiskefars og rejer


Ingredienser
1 bundt kørvel
3 æg
1/4 tsk. salt.
125 g hvedemel
3½ dl letmælk
1 spsk smør eller rapsolie til stegning
150 g rejer
400 g færdig fiskefars
2 røde peberfrugter
5 tomater
2 chili
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
8 skorzonerrødder
2 dl letmælk
1 lille bundt persille Tilbehør: Godt brød
Hak kørvelen. Kom kørvel, æg, salt, mel og mælk i blenderen, og blend, til dejen er glat og flot grøn. Bag 4 - 5 pandekager af dejen i smør eller olie på en stor pande. Hak rejerne groft, og bland dem i fiskefarsen. Læg hver pandekage på et stykke folie. Smør pandekagen med fars, og rul den sammen. Rul folien stramt om pandekagen, og klem den sammen i enderne.
Læg rullerne i et ildfast fad, og fyld op med vand, så rullerne næsten er dækket Bag rullerne i ovnen i 17 min. ved 175 grader. Skær peberfrugter, tomater, chili og hvidløg i grove stykker. Svits alle grøntsagerne i 1 spsk olivenolie i en gryde, og lad dem stege ved svag varme, til de er helt møre. •Blend til en cremet konsistens, og smag til med salt og peber. Skræl skorzonerrødderne, skær dem i 3-4 stykker, og kom dem i en gryde med 2 dl mælk og vand, så det dækker. Tilsæt 1 tsk. salt, og kog i 5 min. Hæld kogevandet fra. Varm 1 spsk olivenolie op på en pande, og rist skorzonerrødderne, til de er gyldne. Tilsæt hakket persille, og krydr med salt og peber. Skær kørvel pandekagerne i 3 stykker på skrå, så de kan stå op. Server med peberfrugtsauce, skorzonerrødder og godt brød. Tilbehør: Godt brød



Lakseruller med peberrodfyld

2 personer
2 skiver røget laks,

50 g. flødeost naturel,
et par dråber citron,
ca. 1 spsk. Fint revet peberrod,
1 lille glas artiskok hjerter (200 g),
2 skiver ristet rugbrød,
salatblade, evt. lidt brøndkarse.
Portions anret  forretten ved at lægge salatbladene på tallerkenen,
dernæst laksen som rulles sammen omkring flødeost iblandet citronsaft
og revet peberod.
Pynt med afdryppede artiskok hjerter og brøndkarse.
Server ristet grov brød trekanter til.