fredag den 6. juli 2012

Andesalat med bulgur


Ca. 100 g stegt eller kogt kød uden skind fra and
1 dl bulgur
Evt. ½ rød chili
forårs løg
1 rød snackpeber
½ grape, gerne pink
1 fed hvidløg
2 spsk.- rosiner
½ spsk. olie
1-2 lime
Salt og peber
¼ bakke koriander, mynte, persille eller purløg
1 hjertesalat
Skær kødet i strimle eller mindre stykker.
Hæld 1½ dl kogende vand over bulguren og lad det stå til væsken er opsuget. Rør den løs med en gaff el. Skær chili en igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. 
Skær chilien i små tern. Skær forårsløg i tynde skiver og snackpeber i strimler. Pil grape og skær den i små tern.  Vend chili, snackpeber, grape, knust hvidløg, rosiner, olie og 1 spsk limesaft i. Smag til med salt og peber. Vend kødet i. Vend korianderblade i. Anret evt. salaten i salatblade og giv limebåde til.