onsdag den 4. november 2009

Arabisk inspireret rødbedesuppe med feta og syltet ingefær

Ingrediens betegnelse.
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk cayennepeber
2 tsk smagsneutral olie
1 hakket løg
1 fed hakket hvidløg
700 g skrællede, revne rødbeder
9 dl god grøntsagsbouillon
100 g skyllede, røde linser
1 spsk friskpresset citronsaft
20 g (2 kugler) syltet, hakket ingefær samt lidt sirup fra glasset
Hakket bredbladet persille til pynt
30 g smuldret fetaost 40%
Salt
Sådan gør du.
Steg kanel, allehånde, spidskommen og cayennepeber kort i olien, tilsæt løg og hvidløg og steg nogle minutter under omrøring. Tilsæt rødbederne og steg videre nogle minutter.
Tilsæt bouillon og linser og lad suppen simre under låg i mindst 45 min., til grønsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender eller andet egnet instrument og kom mere bouillon i, hvis du synes, suppen er for tyk.Smag suppen til med citronsaft og salt. Varm suppen igennem, anret den portionsvis i glas, kopper eller skåle og pynt med ingefær, persille, feta og lidt ingefærsirup.

Ingen kommentarer: