torsdag den 10. november 2011

Frikadeller


Ingredienser

500 gram hakket kalv og flæsk

1-2 revne løg
1 fed revet hvidløg
2 æg
ca. 50 gram mel
1 ½ dl mælk
ca. 1 tsk. salt friskkværnet peber ca.
50 gram smør til stegning olie
Fremgangsmåde
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut. Kom løg, peber og æg i. Rør mælken i - derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet -gerne 1 times tid hvis tiden er til det. Smelt smørret i olie, til det bliver gyldent, på en stegepande. Form farsen til frikadeller efter ønsket størrelse og dyp skeen i varmt vand indimellem. Steg frikadellerne på begge sider ved mellem varme i ca. 10 -15 minutter, til de er færdige. Du kan også stege dem færdige i ovnen, hvis de er store. Denne fars er en god basis - fars og kan krydres helt efter ønske. Kun fantasien sætter grænser prøv dig frem.