mandag den 27. februar 2012

APPELSINSORBET I SKALLER (4 stk.)


100 g sukker
saft af ½ citron
7 appelsiner
blade til pynt
Skær et låg af 4 flotte appelsiner. Løsn frugtkødet med en lille kniv, men pas på ikke at skære hul i skallen. Brug en ske til at tage kødet ud med, også af låget. Saml frugtkød og saft i en skål. Pres al saften ud af kødet og si saften. Riv skallen af de sidste 3 appelsiner.
Sådan strimler du citronskal
Gem den og pres også disse appelsiner. Mål nu al saften, der skal være mindst 4 gerne 5 dl.(der kan spædes med færdig juice eller du kan presse flere appelsiner). Kom sukker og citronsaft i en gryde og kog op. Lad det småkoge 5 minutter. Rør den revne skal og al saften i. Kom det i en stor form og stil det i fryseren sammen med de tomme skaller Rør af og til. Tag massen ud når den er næsten frosset og pisk igennem med en elpisker. Frys igen et par timer og fyld isen i skallerne. Læg låg på og frys igen til de skal bruges. Har du en ismaskine, kan isen laves af én gang på ca. ½ time og straks fyldes i skallerne. De må gerne være forfrosset.
Her får du forslag til en mager dessert og en kage bagt uden fedt. Den kan du godt bruge som et sødt mellemmåltid ind imellem. En meget frisk og dekorativ dessert er denne appelsinsorbet, der serveres i skallerne. Den er enkel at lave, men man skal have den op af fryseren at par gange undervejs. Du kan med fordel lave nogle stykker, når du er i gang. Hvis du har en lille ismaskine er isen frosset på ½ time.

Ingen kommentarer: