fredag den 10. februar 2012

Indonesisk ristaffe


Ingredienser: 
6 dl. langkornede ris 
8-9 dl. vand 
1 tsk. salt 
1 kg. magert svinekød 
2 spsk. olie 
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
2 fintsnittede porrer 
1 rød peberfrugt 
250 g. markchampignoner 
3 spsk. sød indonesisk soyasauce 
evt. salt 
1 tsk. sambal oelek 
Tilbehør 
Stegte bananer 
Bambusskud 
Stegte rejer 
Kokos 
Rosiner 
Ananasstykker 
Sambal goreng (chilipasta tilsat løg) 
Sambal manis (stærkt chili-løgkrydderi) 
Chilisauce m.m. 
Peanuts 
Karrypasta 
Fremgangsmåde: 
Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien. Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed, fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fintskivede champignoner. Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på. Kog hastigt igennem, mens der røres, og smag til med sambal olek og evt. salt.
Kog risene løse.
Tilbehør:
Bananer:
Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry.
Bambusskud:
Skær dem i smalle strimler som varmes i lidt af væden tilsat soya.
Rejer:
Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure.
Kokos:
Vend det kort på panden til det bliver sprødt.
De øvrige ingredienser serveres til i små skåle.
Envidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet). De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof. Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage, der fylder det meste af gryden. 




Ingen kommentarer: