onsdag den 5. oktober 2011

Broccolitærte



Ingredienser:
1 pakke tærtedej (du kan naturligvis også selv lave dejen).
1 hoved broccoli.
3 æg.
1½ dl mælk.
2 dl creme franiche.
Salt og peber.
150 gram skinketern
Evt. lidt revet parmesanost eller anden ost efter smag.
Fremgangsmåde for broccolitærte:
Rul tærtedejen ud og kom den i tærteformen. Prik dejen med en gaffel nogle få steder. Bag dejen ved 200 grader i 5 minutter. Del broccolien i mindre buketter og blancher (betyder at koge i ganske kort tid) dem i 4 minutter. Lad dem derefter dryppe af.
Pisk æg, mælk, creme franiche, salt, peber og ev 
bliver hurtigt. lidt revet ost godt sammen. Fordel broccolibuketterne og skinketenrene i den forbagte tærtebund, og hæld æggemassen over. Bag broccolitærten i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter (eller til tærten er fast).