lørdag den 7. januar 2012

Indisk curry med torsk


Ingredienser

2 løg
1 spsk rapsolie
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 frisk chili
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt spids kommen
1/4 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. stødt nellike
1 dåse hakkede tomater
½ limefrugt
1½ dl græsk yoghurt salt
500 g torsk filet
2 dl ærter
1 bundt frisk koriander
Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien. Svits ingefær, hvidløg chili og alle krydderierne med løgene i 1 min. Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min. Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i. Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min. Drys med frisk koriander, og server med kogte basmatiris og chutney. Tip: I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk. færdig currypasta. Tip: I stedet for torsk kan du anvende brosme, kuller, kulmule, rødfisk, havkat, multe, havtaske!




Ingen kommentarer: