torsdag den 19. november 2009

Hjemmelavet ketchup

Ingredienser:
5 store smagfulde tomater
1 rød peberfrugt
½ æble
1 spsk olie1
spsk paprika (mild ellers mindre mængde)
2 spsk koncentreret tomatpure
2½ spsk rørsukker
2½ spsk æbleeddike
1 tsk salt
peberevt.
majsstivelse
Fremgangsmåde:
Kom tomaterne i kogende vand i ca. ½ minut, derefter i koldt vand i ca. 1 minut. Skindet løsner sig og er nemt at pille af.
Del derefter tomaterne i 4 både kom kernerne i en sigte og pres saften af.
Skær tomatkød (evt.uden kerner), peberfrugt og æble i tern.
Sauter grøntsager og frugt i en gryde med lidt olie.
Tilsæt paprika, saften fra tomaterne, tomatpure, sukker og eddike lad det koge til grøntsagerne er helt møre og sammenkogte ca. 7 minutter.
Blend det hele godt med en stavblender. Smag til med salt, peber, sukker og eddike til du har den smag du vil have. Hvis du syntes at ketchuppen skiller lidt eller er for vandet, så rør lidt majsstivelse ud i koldt vand og kog ketchuppen igennem. Hæld den på et glas eller i en flaske der er skoldet med vand evt. tilsat lidt Atamon. Opbevar ketchuppen i køleskab, den kan holde sig en lille uge, hvis den skal have længere holdbarhedstid skal den tilsættes Atamon.

Ingen kommentarer: