fredag den 15. oktober 2010

Oksehaleragout

Ingredienser:
2 kg. oksehaler eller kalvehaler hugget ud i leddene
3 løg
1/4 selleri
4 gulerødder
lauerbærblade
timian
paprika
hel peberkorn
2 fed hvidløg
140 g. koncentreret tomatpure
salt
peber
Kartoffelmos
Fremgangsmåde:
Kødet brunes i smør og olie i en stor stegegryde af nogle gange, tages op.
Løg, hvidløg, selleri og gulerødder svitses let sammen i gryden. krydderierne og tomatpure kommes i og kødet lægges tilbage i gryden. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket.
Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3-4 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt.
Tag kødet op og lad den stå lidt så fedtet samler sig i overfladen, drys melet fint over og lad det absobere fedtet, sigt saucen tilsæt fløden til sovsen. Smages til med salt og peber.