lørdag den 24. december 2011

Risalamande

Denne opskrift er til 6 personer
Ingredienser
3 dl vand 
2½ dl grødris (ca. 180 g) 
1 liter mælk
100 g smuttede mandler
korn fra 2 stænger vanilje
4 spsk sukker
¼ liter piskefløde
Fremgangsmåde
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. ½ time - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold eller til næste dag. Tag en mandel fra og hak resten. Rør risengrød, vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i grøden sammen med den hele mandel. Stil risalamande tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag til.