lørdag den 25. februar 2012

Nøddetærte med marcipan

(6 personer)

Mørdej:
280 g mel
1 nip salt
100 g florsukker
150 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade
Fyld:
200 g marcipan
125 g florsukker
1 æggehvide
4 tørrede figner skåret i terninger
200 g blandede nødder (fx pecan, hassel og pistacie)
100 g smør
75 g lyst rørsukker
2 spsk honning
3 spsk pistacienødder
Mørdej:
Blend mel, salt, florsukker og smør i en foodprocessor til dejen er som rasp. Tilsæt ægget. Blend til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne, men ælt ikke. Pak dejen i film, og lad den hvile ½ time på køl. Rul dejen ud på et melstrøget bord. For en tærteform (20 cm i diameter) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Form alufolie til en lang pølse, og sæt den fast langs kanten på tærten. Så falder siderne ikke ned, når bunden forbages. Forbag tærtebunden i 10 min. ved 180°. Afkøl bunden på en bagerist og fjern alufolie. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl bunden med chokolade, og stil den køligt, så chokoladen kan stivne.


Ingen kommentarer: