søndag den 22. juli 2012

Gulerodsbrud


12 stk.
50g gær
5 dl lunkent v12and
1-1,1 kg hvedemel (jeg brugte ½ alm hvedemel og ½ italiensk hvedemel)
75g sukker
15g havsalt
75g smør
2 æg
150g solsikkekerner
4 gulerødder, skrællet og revet
Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det godt sammen i skålen. Ælt så det bløde smør ind  dejen og ælt det godt i ca. 6-8 minutter, til du har en god smidig dej. Dejen er så fast, at 
den nemt kan æltes på bordet, men du kan også godt bruge en røremaskine.
Lad dejen ligge og hæve på et melet bord med et klæde over i ca. 1 time.
Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud heri. Kom også solsikkekerner og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller medtalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, en bare sammenhængende a la hakkebøf.
Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir med metalskraberen (kan også lade sig gøre med en af plast!) Lad brudene hæve i 1 time og bag dem derefter ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl brudene på en bagerist.
Et lille tip: Gulerod og solsikkekerne kan sagtens skiftes ud med rødbede og sesamfrø, så får du nogle lækre og flotte røde brud.

Ingen kommentarer: