onsdag den 25. juli 2012

Flødekartofler med chili-kick

1 kg kartofler
2½ dl fløde
(byt gerne 1 dl fløde ud med mælk,
 for at spare lidt på kaloriebasserne)
1 stort løg
2 tsk salt 
Peber
2 fed hvidløg
Peperoncino eller Sambal Oelek
Timian
Andre alternativer:
Muskatnød
Paprika
Oregano
Herbes de Provence
Basilikum
Hvidløg
Evt. revet ost
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Smid dem i et ovnfast fad og fordel dem jævnt. Skær løget i ringe og fordel dem mellem kartoflerne Krydr med de ønskede smagsnuancer, drys med salt, giv det hele en omgang friskkværnet peber og hæld til sidst fløden over. Kartoflerne bliver ikke dækket helt, men fortvivl ikke det koger/bobler op og skal nok fordele sig. Bag hele molevitten i 1 time ved 200° (jeg foretrækker almindelig ovnvarme, ikke varmluft) Ønsker du ost i retten kan du enten blande det mellem kartoflerne inden du krydrer dem, eller du kan drysse det over når der er et kvarters bagetid tilbage. 
Serveres varmt til kød og grønt efter ønske.


Ingen kommentarer: