4 personer
Dej:
175 g. hvedemel
75 g. smør
1 æggeblomme
2 tsk. tørret timian
1 knsp. salt
1/2 dl. koldt vand
Kalkunfyld:
300 g. kalkunbryst
100 g. løg
300 gulerødder
100 g. blegselleri
30 g. smør
3 spsk. mel
3 dl. hønsebouillon
1 tsk. tørret timian
salt, peber, æggehvide til pensling
Fremgangsmåde: Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en food-processor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes.
Kalkunfyld: Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber.
Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C i ca. 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar