onsdag den 16. november 2011

Fiskesuppe


Denne opskrift er til 6 personer
Ingredienser
2 kg blandet fisk
2 1/2 l fiskefond
2 stk. løg
1 Porre
6 tomater
1 fed hvidløg
dild
1/2 dl. olivenolie
1 kvist timian
2 1/2 dl hvidvin
4 tråde safran

Fremgangsmåde

Kog en fiskefond af fiskeben, vand, salt, peberkorn, laurbærblade, citron og persillekviste i ca. 10 min og si den. Tomaterne blancheres og befries for skind. Skræl og hak løg. Rens porre og skær dem i strimler. Sauter løg og porre i olien, tomater, fiskeboullion, hakket timian, presset hvidløg og hvidvin koges op. Der tilsættes fiskekød i mindre stykker, der koger i suppen i 5 min. Til sidst drysses der med hakket dild. Der kan tilføjes skal og bløddyr efter ønske.