lørdag den 19. november 2011

Fasan à la Normande


Ingredienser

2 fasaner
100 g smør
3 store, syrlige æbler
1 glas Calvados (æblebrændevin)
3 dl piskefløde
2 spsk citronsaft
salt og peber
Fremgangsmåde
Gnid fasanerne med salt og peber og brun dem hurtigt på panden i halvdelen af smørret. Tag dem op og flæk dem. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Snit dem i tynde både og steg dem gyldne på panden i resten af smørret. Æblebådene fordeles der efter i et smurt, ovnfast fad og fasanerne arrangeres ovenpå. Panden koges af med calvados og hældes over fasanerne. Dæk med folie. Sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 10 min. Tag folien af og bland piskefløde og citronsaft og hæld det ved. Drys med lidt salt, læg folie over igen og steg færdig i 10-15 minutter. Tilbehør: Serveres med rå kartoffeltern stegt gyldne i olie og brød til at dyppe saucen op med. God fornøjelse.