Ingredienser
100
g smør
3
store, syrlige æbler
1
glas Calvados (æblebrændevin)
3
dl piskefløde
2
spsk citronsaft
salt
og peber
FremgangsmådeGnid fasanerne med salt og peber og brun dem hurtigt på panden i halvdelen af smørret. Tag dem op og flæk dem. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Snit dem i tynde både og steg dem gyldne på panden i resten af smørret. Æblebådene fordeles der efter i et smurt, ovnfast fad og fasanerne arrangeres ovenpå. Panden koges af med calvados og hældes over fasanerne. Dæk med folie. Sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 10 min. Tag folien af og bland piskefløde og citronsaft og hæld det ved. Drys med lidt salt, læg folie over igen og steg færdig i 10-15 minutter. Tilbehør: Serveres med rå kartoffeltern stegt gyldne i olie og brød til at dyppe saucen op med. God fornøjelse.