fredag den 20. januar 2012

Andebryster


4 andbryster
Saft og skal af 1 stor appelsin
1 fed hvidløg, knust
1 skalotteløg, finthakket
1 laurbærblad
2,5 dl rødvin
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og sort peber (friskkværnet)
3 spsk. ribsgele 

Fremgangsmåde:
Brug en skarp kniv og fjern alt overflødigt fedt eller skind, der hænger ud over kanten af kødet. Rids fedtet i rombemønster, helt ind til kødet. Læg kødet i et enkelt lag i et fladt fad, fordel den revne appelsinskal over kødet og gnid det ind i fedtet på kødet. Drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet. Lad det marinere i mindst 1 time.
Tag andekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af. Hæld resten af marinaden i en lille gryde, tilsæt balsamicoeddike og sukker og bring marinaden i kog. Lad den simre, til den er kogt ind til det halve. Sigt marinaden over i en ren gryde, smag til med salt og peber og pisk ribsgeleen i. Lad saucen koge i endnu 1 - 2 minutter, til den er kogt en smule ind. Læg

imens andekødet med skindet nedad på grillens stegerist og grill det over direkte (lav) varme i 9 - 10 minutter, til skindet er gyldent. Vend kødet og lad det grille yderligere 8 - 9 minutter, til det er blevet fast at røre ved og gennemstegt.
Skær kødet i skiver og server det med den varme sauce til.



Ingen kommentarer: