Boller
til 8 - ca. 16 stk.
2 dl vand
150 g hvedeklid
(ca. 5 dl)
2½ dl æblemost
eller -juice
150 g Kvark fromage blanc 1%
25 g gær
2 spsk. rapsolie
1½ tsk. groft
salt
1 skrællet
æble i små tern (ca. 100 g)
100 g tørrede
abrikoser i små tern
1 spsk fintrevet
frisk ingefær
500 g hvedemel
Pensling
æg
Bring
vandet i kog i en gryde og tilsæt hvedeklid og æblemost. Hæld
blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt
de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt
sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til
hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et
meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af
melet. Del dejen i 16 lige store stykker og tril dem til boller. Læg
bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket
i ca. 15 min. Pensl æblebollerne med æg. Klip eller rids dem og bag
bollerne midt i ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar