torsdag den 26. januar 2012

Kokoskylling og chilikrydrede nudler

    4 kyllingefileter (ca. 550 g)
    1 spsk vindruekerneolie
    25 g smør
    4 spsk. kokosmel
    1 tsk groft salt
    Chilikrydrede nudler
    3 røde peberfrugter (ca. 325 g)
    250 g optøede, frosne haricots verts
    1 dåse bambusskud i skiver (ca. 230 g)
    ¾ tsk korianderfrø - knuste
    1 spsk friskpresset limesaft
    3 spsk sød chilisauce
    1 tsk sukker
    1 tsk groft salt
    friskkværnet peber
    4½ dl. vand
    2 spsk majsstivelse , fx maizena
    2¼ liter vand
    2¼ tsk groft salt
    300 g tørrede ægnudler
    Tilbehør
    limebåde
    Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Kom olie og halvdelen af smørret i en sauterpande og lad det blive gyldent. Vend kyllingefileterne i kokosmel og steg dem ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag kødet op, drys med salt og hold det varmt.
    Chilikrydrede nudler: Fjern eventuelle rester af kokosmel fra sauterpanden. Kom resten af smørret i panden og lad det smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter, haricots verts og bambusskud i ca. 1 min. Knus korianderfrøene - evt. i en morter og tilsæt dem sammen med limesaft, chilisauce, sukker, salt og peber. Rør vand og majsstivelse sammen til en jævning og kom den i sauterpanden. Kog grønsagerne ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
    Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom nudlerne i det kogende vand. Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne løst op uden at være bløde. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom nudlerne i en varm stor skål og hæld grønsagerne over. Server de stegte kyllingefileter og limebåde til.


Ingen kommentarer: