torsdag den 24. maj 2012

LAKS OG ASPARGES MED DILD BEURRE BLANC


INGREDIENSER

1 bdt. grønne asparges
1 bdt. hvide asparges
300 g røget laks
½ dl hvidvinseddike
½ dl tør hvidvin
2 spsk hakket skalotteløg
Salt, peber
250 g Bakkedal smør (skåret i små terninger)
½ revet citronskal af ubehandlet citron
1 lille bdt. dild

FREMGANGSMÅDE

Knæk det nederste lidt træede af aspargesene. Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hovedet og ned. 
Damp aspargesene i letsaltet vand – hvide asparges 2-3 min., grønne 1-2 min. 
Gem aspargesvandet. Fordel aspargesene i bundter på tallerkener eller et stort fad og læg laksen oven på. Damp skalotteløgene i eddike og hvidvin til væden er næsten helt reduceret (til ca.1 spsk). Tilsæt 2 spsk af aspargesvandet og pisk smørret i lidt af gangen over ikke for høj varme. Hold saucen varm over vandbad, det er vigtigt at den ikke koger. Smag til med salt, peber, revet citronskal og finthakket dild. 
Kom lidt af saucen ved laksen og server resten til.


Ingen kommentarer: