torsdag den 24. maj 2012

Vildtgryde med portvinsrisotto og frisk estragon

450 g vildt i tern

Smør
100 g bacon
løg
2 dl piskefløde
10 enebær, knust
smages til med ribsgelé, salt og peber
Portvinsrisotto:
lidt olivenolie
1 lille løg
2 fed hvidløg, pressede
½ dl hvidvin
½ dl portvin
ca. 8 dl hønsebouillon
70 g smør
80 g Castello Reserve Hersgård*
180 g risottoris
pynt med frisk estragon
Brun bacon og løg i smør i en gryde og tilsæt vildtkødet. Lad det få farve, inden du tilsætter fløde og enebær og lader det simre en halv times tid. Imens kan du sætte risottoen over. Når vildtretten er færdig, smager du den til med ribsgelé, salt og peber. Hak løget fint og hæld det på en pande med olie og svits det i et par minutter. Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Rør i det konstant. Efter et par minutter bliver risene lidt gennemsigtige.Tilsæt hvidvin og portvin under stadig omrøring. Når vinen er kogt ind i risene, tilsætter du en sjat bouillon og rører grundigt. Når det er kogt ind, hælder du endnu en sjat på og lader det koge ind, og sådan fortsætter du, indtil der ikke er mere bouillon. Tjek om risene er blevet tilpas bløde – hvis ikke kan du fortsætte med at tilsætte lidt bouillon. Tag panden af komfuret og tilsæt fintrevet ost samt smør og rør godt rundt. Servér med det samme.
Note: Lad være med at tælle kalorier i denne ret – der var en grund til, at jeg serverede en ret sund ret lige inden, for jeg kunne godt se, hvor det bar hen, da jeg begyndte at sammensætte hovedretten. Med smør, fløde, bacon og ost i en ret kan det jo nærmest ikke gå galt, og retten bliver virkelig, virkelig god. Osten, jeg brugte i retten, var en jeg fik i en goodiebag til madbloggertræffet. Den sælges endnu ikke på det danske marked, men jeg håber snart, den kommer, for den overraskede meget positivt. Den er ikke lige så hård som en parmesan men har en fyldig og nøddeagtig smag, som var besnærende og vanedannende. Den må jeg have fat på igen!






Ingen kommentarer: