torsdag den 16. september 2010

Auberginer med okseruller

Ingredienser:
Dressing
3 dl. tykmælk
0.5 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Okseruller
600 g. oksekød hakket
0.5 tsk. groft salt
3 spsk. skalotteløg
1 fed hvidløg
3 spsk. persille
100 g. revet parmesanost
friskkværnet peber
1 æg
1.5 dl. sødmælk
3 spsk. rasp
Auberginer
2 auberginer
1.5 tsk. groft salt
50 g. smør
100 g. skalotteløg
2 fed hvidløg
5 tomater
1 spsk. merian frisk
1 tsk. groft salt
0.5 dl. vand
2 spsk. citronsaft friskpresset
0.5 tsk. sukker
Stegning:
25 g. smør
Fremgangsmåde:
Dressing:
Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.
Okseruller:
Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.
Auberginer:
Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt.
Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til.
Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Okseruller fortsat:
Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).