Ingredienser:
150 g margarine.
175 g sukker.
3 æg.
1 tsk vanillesukker.
2 tsk reven appelsinskal.
250 g mel.
1 tsk hjortetaksalt.
1 3/4 dl mælk.
200 g mørk chokolade.
Appelsinsaft til glasuren.
Pynt:
Flormelis til glasur.
Røde cocktailbær.
Fremgangsmåde for fransk chokoladekage:
Mælken og den itubrækkede chokolade varmes til chokoladen er smeltet. Afkøl det. Margarine og sukker røres hvidt. Æggeblommerne tilsættes en af gangen.
Vanillesukker og reven appelsinskal røres i. Mel iblandet hjortetaksalt sigtes / røres skiftevis med chokolademælken. Hviderne piskes stive, og vendes i.
Dejen fyldes i en velsmurt rund form (ca. 22 cm i diameter).
Bages i ca. 1 1/4 time. Lad kagen stå i formen lidt, inden den forsigtigt vendes ud på en bagerist. Når den er kold, pyntes den med flormelisglasur, rørt med appelsinsaft, og røde cocktailbær ovenpå.