mandag den 13. september 2010

Italiensk kødsauce

Ingredienser:
1/2 dl smør.
3 1/2 dl finthakket løg.
1 dl finthakket selleri.
1/8 dl finthakket persille.
1/3 dl mel.
2 1/2 dl rød vin.
1 pr. p salt; efter smag.
1 pr. p oregano (efter smag).
1 dl oliven olie.
2 1/2 dl revet gulerod.
6 dl finthakket champignons.
1 kg hakket oksekød.
1/3 dl tomat pure.
8 dl kødboullion.
peber; efter smag.
1 pr. p fed hvidløg efter smag.
Fremgangsmåde for italiensk kødsauce:
Bland smør og olie i en stor stegegryde og opvarm. Tilsæt løg og sauter i et minuts tid. Tilsæt gulerødder, selleri, champignons og persille. Lad det simre i ca 5 min under omrøring. Tilsæt det hakkede kød og lad det brune. Hæld melet ud over kødet og rør indtil det er godt blandet. Tilsæt tomatpure. Tilsæt vinen gradvis, under stadig omrøring. Tilsæt boullion og krydderier efter smag. Lad det simre under periodisk omrøring omkring en time, eller indtil det har en passende tykkelse.
Serveres med pasta.