torsdag den 24. november 2011

Græsk fiskesuppe med osteflutes




Den græsk-inspirerede fiskesuppe er ikke svær at lave, og den giver den indre glød på en kold dag.
Du kan vælge at komme en eller to slags fisk i.
4 personer
3 store løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 laurbærblade
1 ds. fl. hakkede tomater (med basilikum og oregano)
1 1/4 l vand
3 tsk. fiskebouillonpulver (f.eks. fra Oscar)
2-3 stilke bladselleri
salt og kværnet peber
4-6oo g fisk uden ben, f.eks. 400 g frossen torsk i blok og 200 g laksefilet
evt. hakket persille til drys
Tilbehør: tykke skiver flutes smurt med lidt smør rørt med hakket persille og evt. hvidløg samt drys af ost, gratineret 6-8 minutter i 200 grader varm ovn
Pil løgene, del dem og skær dem i tynde skiver. Pil og hak hvidløgene. Svits begge dele i olien i en bredbundet gryde uden de tager farve. Kom laurbær og tomater ved og kog det godt sammen. Kom vand og bouillon ved sammen med lidt top fra bladsellerien. Lad det simre uden låg 10-15 minutter. Smag til med salt og peber og spæd med vand hvis suppen er meget tyk. Fisk den grønne top og evt. laurbærbladene op. Snit bladselleristænglerne fint og kom dem i. Skær fisken i pæne store firkanter og læg dem forsigtigt ned i suppen. Dæmp varmen og lad suppen simre til fisken er fast max. 10 minutter. Server den rygende varm med tykke skiver gratineret flutes og evt. drys af persille.