tirsdag den 22. november 2011

Laksemousse


       Forret til 6
    3 blade husblas
    2 dåser laks (ca. 150 g)
    2 dl finthakket bladselleri (ca. 100 g)
    1 tsk friskpresset citronsaft
    1½ dl Cremefraiche 18% 
    ½ tsk groft salt
    friskkværnet peber
    1 dl Piskefløde 38%
    Pynt: citronbåde og bladselleri
    Tilbehør: 90 g ristet brød eller flutes
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 6 smurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer. Ved serveringen: Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portions tallerkener.