lørdag den 10. april 2010

Æggekage med varmrøget ørred

Æggekage er nemt og må ikke glemmes. Hvis ikke jeg har lyst til at lave en spansk tortilla er dette en ligeså god variant.

1 lille rødløg
1 gulerod
1-2 spsk olie
fennikel
salt
peber
2 dl kogte ris
5 æg
1 spsk mel
2 spsk mælk
150 g varmrøget ørred
2 tomater
purløg

Løg og gulerod snittes fint og ristes i olie tilsat fennikel, salt og peber. De kogte ris steger med. Pisk æg, mel og mælk sammen og krydr med salt og peber. Tøm stegepanden og tilsæt ny olie. Hæld æggemassen på og sluk helt for panden og lad æggekagen starte med at blive bagt på eftervarmen. Tænd igen på laveste blus. Hæld ris, grøntsager og stykker af ørred ovenpå den våde æggemasse og steg æggekagen færdig. Det tager ca. 15 min. Pynt med tomater og purløg.

Ingen kommentarer: