fredag den 9. april 2010

Mandelrand

Ca. 10-12 stykker
125 g mandler, 4 bitre mandler, 150 g melis, 25 g rasp, 4 æggehvider, 1 knivspids bagepulver, rasp til formen. Overtræk af: 200 let bitter chokolade.

Skold og smut mandlerne. Lad dem tørre lunt fra den ene dag til den anden eller ti min. i ovnen for svageste varme. Mal dem fint og bland dem med sukker, bagepulver og rasp. Pisk hviderne meget stive. Det kræver tørre redskaber. Vend mandelblandingen heri og fordel dejen i en velsmurt, raspdrysset randform. Bag den ved god varme, 200-225 grader i ca. 20 min. Stik en strikkepind ned i randen; hænger der intet ved, er den færdig. Lad den svale lidt af, inden den løsnes og vendes ud på et fad. Bræk chokoladen i småstykker og smelt den over vandbad. Fordel den lunkne chokolade over mandelranden med en pensel. Lad den tørre, helt ikke i træk.

Ingen kommentarer: