torsdag den 22. oktober 2009

Sennepsmarineret oksekød serveret på grøntsager

Oksekød i tern
1 stort Løg
2-3 fed Hvidløg
1-2 Chili frugter
Lidt god oliven olie
Sennep (gerne p)
1 Squash
2 Tomater
2 Peberfrugter
Brocolli
Skær okseklumpen ud i store tern og læg dem i en frysepose. Tilsæt store tern løg, hakket hvidløg og chili samt lidt oliven olie og sennep, luk posen tæt og lad blandingen ligge på køl i nogle timer, så kødet tager god smag fra marinaden. Skær derefter squashen, tomaterne, peberfrugterne og brocolli i store tern og rist på panden i lidt oliven olie, til grøntsagerne er let brunede, saftige og bløde. De grillede grøntsager arrangeres på en tallerken eller et fad, mens kødet og hele marinaden vendes på panden og steges til den liflige luft af sennep spreder sig i køkkenet. Når kødet er stegt medium, slukkes for komfuret og lidt natural yoghurt, creme fraiche eller fløde hældes henover. Kødet og sennepssaucen lægges straks henover grøntsagerne på tallerknen eller fadet og serveres. Her kan evt. serveres flütes til med eller uden hvidløgssmør eller en bagt kartoffel.

Ingen kommentarer: