søndag den 18. oktober 2009

Afrikansk høne

4 portioner.
1 stor høne
100 g svesker
2 dl vand
2 spsk sukker
4 spsk hvedemel
salt, peber
2-3 spsk olie
1 rød paprika
2 1/2 dl hvidvin
1 1/2 dl kraft fra hønen
1/2 tsk rosmarin
1 løg
lidt strimler citronskal
2-3 faste pærer

Kog sveskerne i vand tilsat sukker til de er møre.
Del hønen i passende stykker.
Tag rygben og brystben og kog kraft på dem. Vend hønen i hvedemel tilsat salt og peber.
Hæld olie i panden og steg stykkerne til de er gyldenbrune.
Tag dem op.
Del paprikaen i strimler og steg dem i olien på panden.
Hæld dem i en ovnfast form.
Rør resten af melet med vin og kraft fra hønen og hæld det i panden.
Rør til det tykner.
Tilsæt 2 spsk kraft fra sveskerne og rosmarin.
Smag til med salt og peber.
Skræl løget og hæld den i panden.
Tilsæt citronskal.
Skræl pærerne og stik kernehusene ud.
Skær pærerne i tykke skiver og hæld dem i panden.
Kog pærerne ca. 3 min. og hæld dem i formen sammen med saucen i panden.
Læg hønsestykkerne på toppen sammen med sveskerne.
Læg låg på og sæt formen i ovnen ved 190ºC midt i ovnen i ca. 1 time.
Fjern løget og citronskallen før formen sættes på bordet.
Server ris eller kartofler til.

Ingen kommentarer: