lørdag den 24. oktober 2009

Honningmarineret skinke med mango salsa

Skinke:
3.2kg kogt, udbenet skinke
Glasering:
24 hele nelliker
4 spsk honning
1 spsk helkornet sennep
2 spsk tør sherry eller rom
1½ stk soyasauce
40 g brun farin
Mango salsa:
1½ store eller 2 små modne mangoer, skrællet og skåret i små terninger
½ mellemstor rødt løg, snittet fint
1 rød chilli, snittet fint
1½ spsk lime saft
¾ tsk sukker (hvad er caster sugar?)
havsalt og friskkværnet sort peber
Opvarm ovnene til 180 grader. Rids fedtet på skinken med en lille, skap kniv i et diamantmønster. Tryk en nellike ned i centret på hver diamant. Læg skinken på en rist i et ovnfast fad og hæld nogle få spiseskefulde vand i bunden af fadet så glaceringen forhindres i at brænde når det drypper ned i bunden af fadet.
Glacering: Læg ingredienserne til glaceringen i en pande og rør ved lav varme indtil sukkeret er opløst. Læg med en ske et tykt lag over hele skinken. Placer derefter skinken i ovnen og bag i 20-30 minutter - øs mere glacering over med jævne mellemrum indtil det er brugt altsammen. Øs derefter glaceringen fra bunden af det ovnfaste fad forsigting tilbage på skinken med jævne mellemrum indtil skinken er gylden og saften fra den er klar når den stikkes i den tykkeste del.
Salsa: Put alle ingredienserne i en skål og rør forsigtigt til det er rørt sammen. Krydr med salt og peber. Lad det hvile i mindst 30 minutter så smagen kan sætte sig.
Hvis den serveres varm, så lad skinken hvile i 20 minutter før den skæres. Ellers lad den køle af gennem flere timer for at få den kold. Serveres skåret i tynde skiver med mango salsa.

Ingen kommentarer: