lørdag den 11. september 2010

Ølbraiseret oksebryst

Ingredienser:
1500 g. oksebryst med ben
50 g. smør
200 g. gulerødder
200 g. skalotteløg
2 pilsner
10 dl. vand
salt
Sauce:
2 spsk. hvedemel
salt
peber
Tilbehør:
1000 g. nye kartofler
400 g. nye gulerødder med top
400 g. forårsløg
400 g. skalotteløg
Fremgangsmåde:
Oksebrystet brunes godt af sammen med gulerødder og løg i smørret. Pilsner og vand hældes over og retten småkoger 2.3 timer indtil kødet er meget mørt. Der efterfyldes med vand efter behov. Gryden må ikke koge tør.
Sauce:
Kødet tages op og suppen sigtes. Lad suppen stå et øjeblik så at fedtet samler sig i toppen, drys så med melet og lad dette opsuges i fedtet. Pisk grundigt igennem og koges op. Smages til med salt og peber.
Server kødet skåret i skiver med nye kartofler og de kogte grønsager.

Ingen kommentarer: