onsdag den 8. september 2010

Græsk farsbrød

Ingredienser:
1 deciliter løse ris
1½ deciliter vand
250 gram hakket svinekød
250 gram hakket Lammekød
1 æg
1 deciliter mælk
Salt og peber
Fyld:
2 spiseskefulde persille (friskhakket)
1 fed hvidløg (presset)
1 løg (hakket)
100 gram fetaost
20 gram smør
Agurkesalat med yoghurt:
4 deciliter yoghurt naturel
1 fed hvidløg (presset)
1 agurk i tern
Salt og peber
Fremgangsmåde for græsk farsbrød:
Kom risene i kogende vand med salt. Rør rundt til vandet atter kommer i kog. Læg låg på og kog risene ved svag varme i 12 min. Tag gryden fra varmen og lad den stå endnu i 12 min. Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte let afkølede ris. Fyld: Bland persille, hvidløg og løg sammen og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad og læg fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet og bag retten i ca. 60 min. v. 200 grader. Salat: Smag yoghurten til med hvidløg, salt og peber og vend agurketerningerne heri. Stil salaten koldt indtil servering.