onsdag den 8. september 2010

Fransk løgsuppe

Ingredienser:
4 løg
100 gram gulerødder
150 gram hvidkål
1 spiseskefuld smør
1 liter vand
Salt og peber
200 gram butterdej
1 æg
Sherry
Oksebouillon
Fløde
Fremgangsmåde for fransk løgsuppe:
Rens og skær grøntsagerne i lange tynde strimler. Steg løgene klare på en pande med smør (de skal ikke brunes!). Kom hvidkål og gulerødder på panden. Lad dette stege lidt, og kom en halv liter vand ved. Lad dette simre indtil grøntsagerne er blevet lidt bløde. Hæld grøntsagerne over i en gryde, tilsæt en halv liter vand yderligere, samt bouillon og sherry, lad dette koge i 10-12 minutter. Kom fløde, salt og peber ved. Hæld suppen op i en ovnfast suppeskål.
Pensl skålens kanter med æg. Rul butterdejen ud og læg den som låg over suppeskålen. Tryk kanterne forsigtigt. Bag ved 220 grader i 10-15 minutter, eller til butterdejen er blevet gylden og sprød.