onsdag den 8. september 2010

Fødselsdags Boller

Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskriften på fødselsdagsboller.
500 Gram Hvedemel
75 Gram Margarine (Smeltet)
100 Gram Gær (2 pk)
2 Deciliter Mælk
1 Teskeer Salt (5 g)
50 Gram Sukker
1 Stk Æg
1 Teskeer Kardemomme (2.5 g)
Fremgangsmåde for fødselsdagsboller:
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingridienser æltes i til en ensartet dej. Dejen deles i to lige store dele og hver del formes til en kugle, der hviler i 15 min. Kuglerne trilles ud til to pølser, som hver deles i 15 lige store stykker, formes til boller og anbringes på en smurt plade og sættes til hævning i ca 20 min. på et lunt sted, tildækket. Bages på ovnens miderste rille ved 200 grader i ca. 12 min. sammen med en kop vand. Ovnen skal være forvarmet.