onsdag den 28. oktober 2009

Braiseret bov af kalv med rodfrugter og Puy linser

4 portioner.
1 kg kalvebov med ben
75 g røget bacon
2 dl rødvin
Frisk timian
2 fed hvidløg
150 g linser fra Puy (eller andre)
2 skalotteløg
3 mellemstore gulerødder
1/2 knoldselleri
2 stk persillerod
200 g spinat (gerne frisk)
Salt og peber
Kalveboven koges op i koldt vand.
Når den koger, hældes vandet fra og kødet skylles i koldt vand.
Sæt kødet over i nyt vand og kog op igen.
Når det koger, skummes der, og salt tilsættes.
Kog kødet med bacon, laurbær, timian og hvidløg til det er næsten mørt.
Det er vigtigt,at kødet er dækket med vand hele tiden.
Imens ordnes alle urterne, løg hakkes, rodfrugter skæres i tern og spinaten skylles.
Tilsæt rødvin, linser og alle urterne, og kog ekstra 20 minutter.
Anvender du ikke de franske linser fra Puy er det vigtigt, at du sætter dem i blød natten over.
Når alt er mørt tilsættes det grofthakkede spinat og retten krydres med salt og peber.
Anret urter og linser på et passende fad og læg grove stykker af kødet herpå.

Ingen kommentarer: