lørdag den 31. oktober 2009

Hønsekødssuppe med pesto

Ingredienser:
1 stor kylling/unghane
1 laurbærblad
sellerisalt
3 gulerødder
2-3 porrer
8-10 skalotteløg
Tilbehør:
1 glas basilikumpesto
et lille bundt frisk persille
lisr frisk estragon
ca. 75 g granaost
landbrød

Fremgangsmåde:
Sæt fuglen over i en gryde med koldt vand og kog op. Skum og tilsæt laubærblad, lidt sellerisalt, 1 gulerod og porretoppe. Lad den koge under låg i ca. 1 time og 10 min.
Imens blendes pestoen med krydderurter og ost, resten af grøntsagerne ordnes.
Tag kyllingen op og sigt suppen over i en anden gryde. Kog den evt. ned og tilsæt grøntsagerne, skåret i passende stykker. Kog 10 min.
Kasser skind og ben fra kyllingen og skær den ud, enten i små terninger eller i skiver og kom den i suppen. Smag suppen til og server med lidt pesto og brød.

Ingen kommentarer: