lørdag den 31. oktober 2009

Jordbær-vaniljeparfait

Til 4-6 personer
Ingredienser
6 pasteuriserede æggeblommer
kornene af 1 stang vanilje
6-7 spsk. sukker
3 pasteuriserede æggehvider
6 dl piskefløde
Pisk æggeblommerne med 5 spsk. sukker til en luftig og blød æggesnaps. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem (gem stangen til jordbærrene). Pisk evt. æggemassen over vandbad, så bliver den endnu sejere og kan "holde på" mere luft. Køl den helt af. Pisk hviderne med resten af sukkeret til de er stive men ikke hårde. Pisk fløden til blødt og luftigt flødeskum. Vend forsigtigt hviderne i æggesnapsen og vend derefter flødeskummet i. Hæld massen i en stor form og lad den fryse i 24 timer. Syltede jordbær
Ingredienser
500 g jordbær eller hindbær eller en blanding
200 g sukker
1 "tom" vaniljestang
Rens og nip jordbærrene, undgå så vidt muligt at skylle dem. Halver bærrene og kom dem i en gryde og drys 2/3 af sukkeret over. Klip vaniljestangen i to-tre stykker og kom dem i gryden. Hæld en teske vand ved, læg låg på og bring det langsomt i kog.
Tag låget af og lad det små koge i 4-5 min. Smag på det og tilsæt evt. mere sukker. Lad syltetøjet koge 1-2 min længere.
Blanding af parfait og jordbærsylt
Tag parfaiten ud og stil den i køleskabet i en halv times tid, eller indtil den er blevet halv-blød. Bland hurtigt og småsjusket jordbærrene og lidt af saften (gem resten) i, sådan at parfaiten blot bliver marmoreret. Sæt blandingen i fryseren i 4-6 timer indtil det hele igen er frosset.
Stil parfaiten i køleskab ca. 20 min. før den skal serveres. Server evt. saften fra de syltede jordbær til.

Ingen kommentarer: