torsdag den 29. oktober 2009

Appelsinfromage

Ingredienser:
4-6 personer
6 mellemstore appelsiner
200g.sukker
2 dl. vand
5 bl. husblas
1/2 l. piskefløde + lidt ekstra til pynt
Læg husblas i blød i koldt vand.
Skær skrællen tyndt af 3
appelsiner der skæres i
tynde strimler.
Kog sukker og vand, kom
skallerne heri, koges 5 min.,
tages op med hulske.
Knug husblassen fri for vand
og smelt det i den koghede
sukkerlage. tag det fra varmen,
pres saften af alle appelsinerne.
Hæld husblasvæden i saften.
Pisk fløden til skum , når
blandingen er svalet og
begynder at og at tykne,
vendes lidt af appelsinsaften
i flødeskummet.
Tilsæt derefter den afkølede
saft( med husblas) i
flødeskummet lidt efter lidt.
Skal event. røres i et par
gange til det stivner, kan
tage lidt tid inden det stivner,
hældes så i en skål og stilles
koldt.

Ingen kommentarer: