torsdag den 29. oktober 2009

Kartoffel-porresuppe

Det er helt utroligt så god en suppe man kan lave på få enkle råvarer. Denne suppe er lavet af kartofler og porrer og gjort cremet med en hvidløgs-flødeost, og den smager bare godt. Suppen kan pureres med en blenderstav eller i en foodprocessor.

KARTOFFEL-PORRESUPPE MED BRØD (4 personer)
500 g kartofler
1 bdt. porrer
30 g smør
1 1/4 l bouillon (hønse, kalve eller grøntsags
1 lille hvidløgsost 80 g (f.eks. Tartare)
Tilbehør: brød, croutoner, ristet bacon.
Skræl kartoflerne og skær dem i ikke for store terninger. Rens porrerne og skær dem i skiver. Gem den ene til pynt. Svits kartofler og porre i smørret til det bliver blankt men ikke brunt. Hæld bouillonen ved og bring det i kog. Lad suppe koge under låg ca. 1/2 time til kartoflerne er meget møre. Purer suppen i blender eller med blenderstav til en cremet masse. Varm op igen sammen med flødeosten og smag suppen til med salt og peber. Den kan evt. gøres tyndere med lidt bouillon, hvis det foretrækkes. Damp de sidste porrerringe i lidt vand, lad dem dryppe af, og kom dem på suppen til sidst.

Ingen kommentarer: