søndag den 1. november 2009

Womania kage

Ingredienser
Bunde
3 æggehvider
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
1 tsk bagepulver
3 æggeblommer
Mandelsplitter
85 g sukker (ca. 1 dl)
½ dl vand
125 g mandelsplitter
Jordbærfyld
3 blade husblas
250 g friske jordbær
1 spsk sukker
½ liter Karolines Køkken dessertfløde med jordbær
2 tsk fintrevet appelsinskal
½ dl friskpresset appelsinsaft
Pynt
150 g ren, rå marcipan
½ liter Karolines Køkken dessertfløde med jordbær
8 friske jordbær i halve
Sådan gør du
Bunde: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. Bland de 2 slags mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i de stiftpiskede æggehvider sammen med æggeblommerne. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad formen stå ca. 10 min. på en bagerist. Vend forsigtigt bunden ud og lad den køle helt af. Flæk bunden i 3 lag, fx med en skarp kniv.

Mandelsplitter: Bring sukker, vand og mandelsplitter i kog i en pande. Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min. Skru ned til jævn varme og kog i yderligere ca. 1½ min., eller til mandlerne er tørre og smuldrende. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Jordbærfyld: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Del jordbærrene i kvarte og drys dem med sukker. Pisk dessertfløden til flødeskum og vend appelsinskal i. Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med appelsinsaft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring. Vend jordbær med sukker i og stil blandingen i køleskabet til den begynder at tykne.
Læg kagen sammen i den rengjorte springform, således: Læg først en bund. Fordel ca. 3 spsk af de ristede mandler på bunden og dernæst halvdelen af jordbærfyldet. Så en bund, ca. 3 spsk mandler og resten af jordbærfyldet. Slut med den sidste bund og stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Pynt: Fjern ringen af springformen - skær evt. først med en kniv langs kanten. Vend forsigtigt kagen ud på et fad, så bunden vender opad. Rul marcipanen ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter) og læg den på kagen. Pisk dessertfløden til et let skum. Smør lidt af skummet i et tyndt lag på kanten af kagen. Pres forsigtigt de resterende mandelspitter fast i flødeskummet. Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt womaniakagen på toppen. Slut med de halve jordbær.
Tips: I stedet for dessertffløde med jordbær kan man blande 125 g jordbærmarmelade sammen med 3¾ dl piskefløde og piske det til flødeskum. Kagen kan lægges sammen med optøede, frosne jordbær.Womaniakagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde.
Variation: Lagkage til mange.
Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en af gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.
Bag og læg 2, 3, 4....lagkager sammen. Stil dem i forlængelse af hinanden og pynt hele kagen.

Ingen kommentarer: