onsdag den 1. september 2010

Kylling i cola

Kylling i cola med hvidløg og ingefær
Antal personer: 4
1 stor kylling (1.500 g)
Colamarinade:
2 dl cola (ikke light)
1 lille dåse tomatpuré (140 g)
1 dl brun farin
½ dl soja (Kikkoman)
1 tsk samba oelek (chilipasta)
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1. Læg kyllingen i et ovnfad eller i en lille bradepande. Tjek, om der ligger en pose med indmad i kyllingen – så skal den fjernes.
2. Colamarinade: Bland cola, tomatpuré, brun farin, soja og sambal oelek i en skål. Tilsæt hakket hvidløg. Skræl ingefærstykket, hak det fint, og rør det i marinaden.
3. Smør kyllingen ind i colamarinaden (gem lidt af marinaden til senere). Lad kyllingen trække i køleskabet i 1 time.
4. Tænd ovnen på 200° (180° varmluft), og lad den blive varm. Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time. Kig til den undervejs, og pensel den med det sidste af marinaden. Læg et stykke alufolie over kyllingen, hvis overfladen bliver for mørk. Kyllingen er gennemstegt, når lårene er nemme at løsne, og når kødsaften er klar og gennemsigtig (ikke rød).