onsdag den 1. september 2010

Okseburger med rodfrugtfritter og chilidip

En burger kan sagtens gøres sund, hvis du vælger fedtfattigt kød og serverer den med ovnbagte fritter
Okseburgere:
• 500 g hakket oksekød med lav fedtprocent
• Salt og friskkværnet peber
• Lidt olie til stegning
• 3 tomater
• ½ agurk
• 1 salatløg
• Salatblade
• 4 burgerboller (evt. grove)
• Evt. 4 chilier sat på træspyd til pynt
Rodfrugtfritter:
• 300 g knoldselleri
• 400 g kartofler
• 2 spsk. olivenolie
• salt
Chilidip:
• 1 dl skyr
• 1 spsk. tomatketchup
• 1-2 spsk. chilisauce (fx Linghams)
1. Rodfrugtfritter: Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i grove stykker. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stave, som skylles i koldt vand. Vend knoldselleri og kartofler i olie, og krydr med salt. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter, til de er møre og sprøde.
2. Chilidip: Rør skyr, tomatketchup og chilisauce sammen i en lille skål.
3. Okseburgere: Form 4 bøffer af oksekødet. Krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie på en pande. Skær tomat, agurk og salatløg i skiver. Skyl salatbladene, og tør dem.
4. Rist burgerbollerne i ovnen (eller på brødristeren), og smør dem med chilidip. Lav 4 burgere med fyld af bøf, salat, tomat, agurk og salatløg. Pynt evt. med en chili på toppen, og server med rodfrugtfritter og chilidip.

Ingen kommentarer: