onsdag den 1. september 2010

Kylling i karry med frugt og mangochutney

500 g kyllingebryst
4 spsk olivenolie
1 løg
2 æbler
2 gulerødder
2 spsk karry
1 spsk hvedemel
8 dl hønsebouillon
ca. 1 tsk æbleeddike
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
400 g ris
3 forårsløg
1 dåse ananas i tern
100 g rosiner
50 g ristede og saltede cashewnødder
1 glas stærk mangochutney
Karrysaucen er mild og børnevenlig, men gemmer på en masse sunde grøntsager, som er findelt med en stavblender.
Mad! til onsdag
Skær kyllingekødet i små tern. Varm 2 spsk olie op på en pande, og steg kyllingekødet i ca. 3 minutter. Skru ned for varmen, og lad kødet stege videre i 6-7 minutter. Sæt panden med kylling til side.
Pil løget, og hak det. Skær æblerne i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Varm en gryde op med de sidste 2 spsk olivenolie, og svits løg, æbler og gulerødder heri. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det hele stege 1 minut, mens du rører grundigt. Tilsæt bouillon, kog karrysaucen op, og lad den koge i 5 minutter.
Tag gryden med karrysauce fra varmen, og blend den med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn og glat. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og bland det stegte kyllingekød i saucen. Lad saucen småkoge et par minutter, og smag til med æbleeddike, salt og peber.
Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Anret ananas, rosiner, forårsløg og cashewnødder i små skåle, så alle kan forsyne sig ved bordet.
Server karryretten med kogte ris, tilbehøret i de små skåle og mangochutney.