onsdag den 1. september 2010

Karrysuppe med fersken og rejer

lidt smør til stegning
2 spsk karry
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk stødt chili
½ l grøntsagsbouillon (fx Knorr Organic Vegetable Bouillon)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse ferskner
1½ dl madlavnings fløde 18 %
salt og friskkværnet peber
200 g rejer
50 g bønnespirer
Tilbehør:
brød
Smelt lidt smør i en tykbundet gryde, og rist karryen let heri. Pil og hak løg og hvidløg, og lad det svitse med i 2 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt chili, bouillon og tomater fra dåse, og lad det hele simre i 8 minutter.
Skær halvdelen af fersknerne i små stykker, og hæld både ferskenstykkerne og saften fra dåsen op i gryden. Lad suppen simre i yderligere 2 minutter.
Tag gryden fra varmen, og blend suppen (gerne med en stavblender direkte ned i gryden), til den får en jævn og cremet konsistens. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og tilsæt fløden under omrøring.
Lad suppen koge igennem i 5 minutter, og smag til med salt og peber. Skær den sidste halvdel af fersknerne i tynde både, og kom dem i suppen.
Tilsæt rejerne lige inden servering, og top suppen med skyllede bønnespirer. Server med brød til.