lørdag den 4. september 2010

Æble-nougatfromage

(4 pers.)
4 spiseæbler.
Lage: 2 dl
vand,
1 dl sukker,
saft og revet skal af ½ citron,
½ stang vanilje.
Fromage:
100 g blød nougat,
2 ½ dl piskefløde,
2 dl tykmælk,
50 g hakkede nødder,
3 blade husblas.
12-16 små makroner,
4 spsk. sherry.
Udkern de skrællede æbler og skær dem i tynde både. Bring lagen i kog, læg æblerne heri og giv dem et kort opkog. Sluk for blusset og lad køle af i lagen. Fromage: Smelt den bløde nougat over vandbad, pisk fløden til skum og vend begge dele sammen med tykmælk og nødder. Smelt den godt opblødte husblas over vandbad, lad den køle lidt af og hæld den i flødemassen i en tynd stråle under omrøring. Læg makronerne i skål eller portionsglas og dryp med sherry. Fordel de afdryppede æblestykker ovenpå og dæk med nougatfromage.