onsdag den 1. september 2010

Kyllingekødboller i sellerisauce med ris

Kyllingekødboller:
400g hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
½ dl mælk
3 spsk. hvedemel
friskkværnet peber
Sellerisauce:
½ knoldselleri
35g smør
1 spsk. hvedemel
2dl mælk
kogevand fra kødbollerne
½ citron
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
2dl ris
2 røde æbler
Kyllingekødboller: Rør kyllingekødet med salt. Pil løget, og hak det fint. Rør kyllingekød, løg, æg, mælk og hvedemel sammen til en jævn fars, og krydr med peber. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Bring 1l letsaltet vand i kog i en gryde. Form kyllingefarsen til små kødboller med en ske, og læg dem i gryden med det kogende vand. Lad dem koge i ca. 8 minutter. Tag kødbollerne op af vandet med en hulske og gem kogevandet (det skal bruges i saucen).
Sellerisauce: Skær skrællen af knoldsellerien, og skær sellerien i meget små tern. Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt hvedemel, og pisk det godt sammen med et piskeris. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant piskning.
Når saucen er blevet tyk, blandes selleriternene i. Tilsæt lidt af kogevandet fra kødbollerne, så saucen får en passende konsistens. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Læg kødbollerne i saucen, og varm den op.
Servering: Skær æblerne i tynde både. Server dem som tilbehør til de kogte ris og kyllingekødboller i sellerisauce.